De nieuwe hal 19/20 – grenzeloos flexibel

02 mei 2016

De HANNOVER MESSE is al jaren de belangrijkste industriebeurs ter wereld. De ontwikkeling van de Hannover Messe wordt gekenmerkt door aanhoudende groei en continue uitbreiding van het aanbod voor zowel exposanten als bezoekers.

Daarom is er ook een steeds groeiende behoefte aan meer ruimte. Een van de redenen voor de bouw van de nieuwe hal 19/20. Met een oppervlak van drie voetbalvelden biedt deze hal unieke flexibiliteit – een uitgebalanceerde combinatie van beurshal, vergaderruimten en gastronomie.

Deze flexibiliteit is mogelijk dankzij de mobiele scheidingswanden van Parthos Deutschland GmbH. Al vroeg in de planningsfase maakten Deutsche Messe AG en het gerenommeerde architectenbureau Gerkan, Marg und Partner (GMP) gebruik van de uitgebreide, jarenlange ervaring van het bedrijf om dit interessante project te realiseren.

Twee in één: een mobiele scheidingswand – die de volledige hoogte van grond tot plafond beslaat – tovert de nieuwbouw om tot twee volwaardige beurshallen. De wand van Parthos is 70m lang en 12m hoog en is ondanks het grote formaat snel en probleemloos op te bouwen en te verwijderen.

(Afbeelding van de wand)
De highlight van hal 19/20 is de vergaderafdeling: een zaal, een vergaderruimte en vijf flexibele ruimten voor besprekingen met regie- en tolkwerkplekken bieden ruimte aan tot wel 800 personen. Ook hier zorgen nog eens 4 mobiele scheidingswanden van Parthos voor de gewenste flexibiliteit wat betreft de verdeling van de ruimte. Bovendien voldoen ze aan de hoge eisen wat betreft geluid- en brandwerendheid die gelden voor gebouwen van dit type en met deze gebruiksdoeleinden.

De wand in de “New York”-zaal is bijvoorbeeld 23m lang en 9m hoog. De wand heeft een geluidswerende Rw-waarde van 57 dB en is bovendien voorzien van akoestisch actieve oppervlakken. Zo wordt de mate van geluidsabsorptie verbeterd. Dit leidt tot optimale akoestische eigenschappen van de ruimten en uitstekende omstandigheden voor de gebruikers van deze ruimten.

Parthos Deutschland GmbH voelt zich vereerd om te hebben mogen samenwerken met gerenommeerde partners als Deutsche Messe AG en het architectenbureau Gerkan, Marg und Partner, en onderdeel te zijn geweest in de realisatie van de nieuwe hal 19/20 .
Meer informatie over hal 19/20 kunt u vinden op de homepage van Messe AG: http://www.messe.de/de/deutsche-messe/messegelaende/gelaendekapazitaeten/halle-19/20

Bernd Sauerborn
24-01-2016

Back to news overview